Midt i hjertet av Trondheim finnes det et lite senter som kalles for Olavskvartalet. Selv om senteret ikke kan konkurrere med de langt større kjøpesentrene i byen, som City Syd og Solsiden, når det gjelder antall butikker, så har Olavskvartalet likevel en helt spesiell atmosfære. Dette skyldes blant annet at senteret ligger sentralt inne i sentrum av byen og at man finner OlavsHallen og Trondheim Symfoniorkester i samme bygg. Med til bygget hører også hotellet Grand Olav, som er en del av Clarion-hotellene. Senteret er derfor mye mer enn shopping og kaller seg gjerne for et flerbrukshus med et variert musikk- og kulturtilbud.

Andre typer butikker

I senteret er det litt annerledes butikker enn dem som finnes i de andre sentrene. Med annerledes butikker menes frittstående butikker som satser hardt på den kvalitetsbevisste kunden og som på samme tid kan tilby god service. Dette betyr ikke at butikkene er dyre, men de er opptatt av kvalitet til rimelige priser. Olavskvartalet har en flott miks av klesbutikker som tilbyr noe for enhver smak og butikker som tilbyr designerklær med de siste trendene og eksklusive merker som ikke finnes andre steder i Trondheim. At kundene setter pris på den gode og personlige servicen sees på kundemålinger som gjøres med jevne mellomrom og her skårer butikkene høyt. En annen ting som de mange faste kunder setter pris på er at senteret er mer rolig enn de store sentrene i byen og de får flere tilbakemeldinger på dette og ikke minst turister synes senteret fremstår som delikat og lekkert innredet.

Mange bruksområder

Siden Olavskvartalet kan brukes til mange formål har det vært naturlig å benytte det til arrangementet Trondheim Calling. Her er det scener spredt utover det meste av Østbyen og samtidig konserter i den lille salen inne i Olavshallen. Men, som noe nytt skal arrangementet nå også bruke hele første etasje som et samlingspunkt for publikum som skal til en av konsertene i Olavskvartalet. Inne på Olavskvartalet vil det bli avholdt mer enn 30 konserter mens Trondheim Calling finner sted og det vil også være en dj som spiller gjennom helgen. De som besøker senteret under festivalen kan nyte godt av en festivalbar på kvelden og flere pop up butikker og restauranter.

Sistnevnte har etter hvert blitt ganske vanlig og her kan man nyte mat fra Bror Burger og Kafeen Jacobsen & Svart, som for anledningen skal hete Jacobsen & Blank. Men det vil også bli mulighet for å kjøpe musikk fra Crispin Glover Records som setter opp det som kanskje er Norges første pop up-platebutikk.

Avventer utredning

Olavskvartalets har en stund hatt flere tomme lokaler i første etasje og disse skal nå tas over av selskapet som står bak Olavshallen. Dette vil bety mer kultur i bygget, noe som passer godt for ledelsen av kjøpesenteret. Med flere kulturelle tiltak i bygget vil senteret få et enda mer variert tilbud til sine faste kunder og ikke minst en flott anledning til å vise seg frem overfor nye kunder og turister. Arrangementer som dem med Trondheim Calling og Trondheim Symfoniorkester har tidligere vært en stor suksess og med større arealer til kultur vil det bli enda bedre muligheter i fremtiden.