Selve senterdelen av Olavskvartalet er ikke det største med sine 13 butikker, men senteret har mye annet å by på og spesielt muligheten for et blandet musikk- og kulturtilbud er noe som kundene nyter godt av i forhold til flere ander kjøpesentre. Som en del av Olavskvartalet finner man også hotellet Clarion Collection Hotel Grand Olav, slik at det er mulig å dra på shoppingtur til Trondheim og bo i samme bygg som dette koselige shoppingsenter. Utvalget av butikker er flott og med flere butikker som tilbyr klær av god kvalitet til rimelige priser. Det er også mulig å få kjøpt designerklær så du kan følge trenden innen mote, eller handle klær fra eksklusive merker som ikke finnes andre steder i Trondheim.

Litt for enhver smak

Utover de vanlige butikkene hvor du kan få kjøpt klær og tilbehør som vesker, sko og smykker, så er det også mulig å få pleiet det meste av kroppen på senteret. Dette kan skje hos H2 Frisør og H2 Hudpleie. Hos frisøren har de dyktige ansatte som kan hjelpe med nye frisyrer og i hudpleiesalongen kan hudterapeutene gi deg massasje, manikyr eller pedikyrbehandling. Trenger du hjelp med å få lagt den riktige make-up, så kan de også hjelpe deg med dette.

Når det gjelder valg av klær så er det ikke alltid enkelt å finne frem til de riktige antrekk, spesielt ikke om man skal følge motebildets skiftende trender. En av fordelene med butikkene på Olavskvartalet er den gode og personlig servicen du får i de fleste butikker og dette vises også gjennom gjentatte målinger som blir gjort blant senterets kunder. Her skårer den gode service høyt og dette er helt sikkert på grunn av størrelsen på senteret. Med et mindre antall butikker er det bedre tid til hver enkelt kunde.

Bredt utvalg innen klær og mote

Senteret er kjent for sitt brede utvalg av butikker innen klær og mote. Hos butikken Butterfly kan selv den mest kresne finne klær som faller i smak. De kan tilby feminine klær for den som liker å følge med på moten og trenger man smykker som matcher til klærne så selger de også smykker fra den norske designeren So B. For dem som er på jakt etter antrekk til jobben eller noe helt spesielt så kan butikken Deguy tilby merkevarer av høy kvalitet. Kvinner og jenter har flere valgmuligheter og de i tillegg besøke b.young, som holder til i store og lyse lokaler i senteret og har et stort utvalg av moteriktige klær. Sist, men ikke minst kan man også besøke Risøe som er butikken for den motebevisste kvinne som på samme tid er sikker på sin egen stil.

For herrene er det også gode muligheter for å kjøpe nye antrekk. Det finnes to butikker som begge har et stort utvalg av moteriktige klær. Den ene av dem er butikken Next Menswear, hvor menn kan finne klær av høy kvalitet. Den flyttet inn på senteret for ikke så lenge siden og har blitt tatt godt imot av kundene. I tillegg finner man butikken Peak Performance i en egen del av Olavskvartalet. Dette er butikken for den motebevisste mannen. Etter en shopperunde kan det være deilig med noe å drikke samt en bit mat og senteret har to spisesteder som kan hjelpe med dette. Begge ligger i en egen seksjon av senteret med egen inngang. Etter en shoppingrunde er det ingenting som smaker bedre enn en kopp kaffe og noe godt å spise i hyggelig selskap. OlavsKvartalet kan by på to ulike spisesteder, Bakeriet som tilbyr ferske bakevarer og god kaffe samt LatteLiten med et godt utvalg av småretter.