Trondheim tilbyr mange muligheter for shopping. Enten det er for hverdagsvarer, nye klær, nytt til hjemmet eller det mer spesielle så vil du finne dette i en av byens kjøpesentre eller i en av de mange uavhengige butikkene. Totalt finnes det seks ulike kjøpesentre i Trondheim og de største av dem kan by på mer enn 100 butikker innenfor de fleste bransjer.

Trondheim Torg

Det mest populære kjøpesenteret i sentrum av Trondheim er uten tvil Trondheim Torg. Det er enkelt å komme seg hit med offentlig transport og bussen stopper rett utenfor senteret. Her er det fire innganger og innenfor finnes det mer enn 70 butikker samt syv spisesteder. Du finner de vanlige klesbutikkene, en av de største bokhandlere i byen som har spesialisert seg på engelskspråklige bøker samt en praktisk Clas Ohlson i toppetasjen med det meste til hjemmet. Rett ved siden av senteret ligger det dessuten en stor Rema 1000.

Byhaven

Et annet senter som du finner i sentrum av Trondheim er Byhaven. Det ligger på Olav Tryggvasons gate og dermed ganske tett på sentralstasjonen. Her kan man velge blant knappe 40 butikker samt flere spisesteder og senteret er kjent for å ha litt flere spesialbutikker enn tilsvarende kjøpesentre. Her kan man blant annet kjøpe olivenolje i en egen olivenoljebutikk, handle god mat hos den franskinspirerte delikatessen Alma Mater, kjøpe kjøkkenutstyr hos Traktøren og slutte av på Vinmonopolet eller det helt nye utsalgsstedet Gulating Ølutsalg som har spesialisert innen øl.

Mercur

Dette kjøpesenteret er det minste i Trondheim, om vi ser bort fra Olavskvartalet, og her er det rundt 20 butikker. Men senteret har tross sin beskjedne størrelse flere spennende butikker. Her finner du blant annet Trondheims eneste gren av Outland som er Norges ledende butikk innen tegneserier, rollespill og brettspill. Trenger du godteri til spillet, så kan Mercur også tilby en svær Candy Cloud-butikk hvor det gjelder å holde litt igjen slik at du ikke må ringe tannlegen et par dager etterpå.

Solsiden

Ikke alt handler om shopping i Trondheim eller det vil si at kanskje du trenger noe god mat når du har blitt sulten og her er Solsiden det perfekte stedet. Trondheims tidligere verft er nå hjemsted for en stripe barer og restauranter med et kjøpesenter skjult bak. Her er i tillegg et stort Meny-super-marked og butikker som Christiania Glasmagasin, Kitch’n, parfymeriet Fredrik & Louisa, og klesbutikken Sizters.

Sentrum

I sentrum av Trondheim finnes det også gater med butikker slik at du ikke trenger gå inne på et kjøpesenter for å handle. Utenfor er Nordre gate, Thomas Angells gate og Olav Tryggvasons gate betraktet som de viktigste handlegatene og her finner du butikker som Levis, Bogart, Cosmo, Norrøna og en sjokoladebutikk som lager nydelig hjemmelaget sjokolade.

Bakklandet

De brosteinsbelagte gatene og trehusene i Bakklandet er hjemsted for noen av Trondheims mest unike gavebutikker. Stedet er også kjent for sin designer outlet, gavebutikken Galleri gaven og flere små koselige kafeer og andre spesialbutikker. Det er ofte utskiftning av butikker her, så det lønner seg å ta turen innom med jevne mellomrom.

Sirkus

Man kan kanskje bli forvirret av navnet, men dette kjøpesenteret har ingenting med et sirkus å gjøre. Senteret er til gjengjeld et av de største i Trondheim med mer enn 100 butikker. Her er det mulig å kjøpe fotballgensere fra Rosenborg og andre lag i Europa. Utover et stort utvalg av klesbutikker, spisesteder og andre «vanlige» butikker, så kan Sirkus også tilby en hobbybutikk, en butikk spesialisert i hjemmekino anlegg og butikken et Enklere Liv.

City Syd

Sist, men ikke minst finner vi Trondheims største kjøpesenter i Tiller, rett utenfor Trondheim Sentrum. City Syd er fordelt over tre etasjer med en stor Coop-butikk som sentrum for senteret og her er det flere ekstra store butikker som XXL, Lefdal, Staples, Biltema og Europris. City Syd er derfor om noe, det mest besøkte senteret i Trondheim og omegn med mer enn fire millioner besøkende i året.