Mercur senteret er et av de minste kjøpesentrene i Trondheim med sine 20 butikker. Men det er likevel et veldig koselig senter i et bygg som har en lang historie i byen. Senteret er plassert i Midtbyen mellom Kongens gate og Nordre gate, en bygning som stammer fra 1863. Tidligere har det vært telegrafstasjon i bygget, men også posthus og børs. Navnet på bygningen kommer av to statuer av guden Merkur, en som er plassert inne i bygget og en annen som står på utsiden. Siden har bygningen blitt restaurert flere ganger og på slutten av 1990-tallet ble det besluttet å bygge det som i dag er Mercur senteret.

Populært på kort tid

Senteret ble åpnet på høsten 2000 og var en del av Amfi-gruppen. Siden ble senteret kjøpt opp av E.C.Dahls Eiendom, en del av Reitangruppen. Siden tok E.C. Dahls Eiendom også over driften fra Amfi i 2007 og de står fortsatt for denne. I dag er det 20 veldig forskjellige butikker på senteret. Fra de «vanlige» butikkene som H&M, Carlings, Glitter, Bik Bok og Mestergrønn for å nevne noen butikker som også finnes på flere andre kjøpesentre. Men noe av det spesielle med Mercur senteret er utover størrelsen, også de litt annerledes butikkene. Arti Læll er en av dem, og her får du det meste innen ting til den store festen, kostyme, festartikler og mye mer. Butikken er faktisk den største av sin art i Trøndelag.

I det hele tatt er det en rekke praktiske butikker på senteret. En frisør for damer og en for herrer, Candy Cloud som kan tilby et enormt utvalg av godteri til alle anledninger, Outland hvor du kan kjøpe brettspill, rollespill og tegneserier og Sarah Panter som selger secondhand klær. Butikken prøver å bryte ned barrieren som mange har overfor slike klær. Her fremstår klærne nesten som nye. Etter en liten shopping runde kan man slappe av på en av de to spisestedene som finnes på senteret, enten Big Bite som de fleste kjenner eller på Tulla Fischer, en Cafe og Bar med Pizza fra egen vedovn.

En moderne profil

Mercur senteret har en egen blogg og i tillegg er de svært aktive på Facebook og andre sosiale medier. Med tanke på hvor mange som er innom Facebook hver dag er dette en strategi som har visst seg å være nyttig. Når det gjelder bloggen til senteret har de fått fire jenter til å skrive om sine opplevelser på senteret og tanker om produkter som finnes i butikkene. Siden bloggen ble startet opp i fjor har 135 000 vært innom og lest mer enn 2,25 minutter i snitt, noe som er et høyt tall sammenliknet med mange andre blogger.

Ved siden av sosiale medier bruker senteret fortsatt de tradisjonelle reklamekanalene som kino, busser, og plakater. Men i våre dager hvor folk flest bruker de sosiale mediene mer og mer blir de fleste av senterets ressurser brukt på bloggen og nettsidene til senteret. Ved å skaffe trafikk til disse stedene når de ut til den helt riktige kundegruppen og får dermed de kunder i senteret som passer perfekt til senterets profil.