Juleshopping er for mange noe av det koseligste gjennom året og spesielt i Trondheim blir det avholdt mange arrangementer gjennom desember måned, noe som er med til å trekke folk til byen. En av de store tradisjoner i Trondheim er julemarkedet som foregår på torget i desember hvert år. Det begynte i 2003 med et par boder og vokste fort til å bli en begivenhet som tiltrekker folk fra nær og fjern. I dag er det mer enn 80 utstillere og ca. 130 kulturelle arrangementer som blir avholdt fra begynnelsen d. 9 desember og frem til lille juleaften. Markedet er det perfekte stedet for å finne den ekte julegaven og mange boder tilbyr kvalitetshåndverk.

Salg av juletrær

Her er det også salg av juletrær og du kan sitte i en lavvo mens du nyter lokal mat ved siden av bålet. Markedet kan også by på salg av juletrær, mulighet for å kjøre med hest og slede eller lytte til julemusikk ved en av de mange konsertene i løpet av perioden hvor markedet har åpent. Markedet har blitt kåret til et av de beste i Europa og en av grunnene til dette er helt sikkert den magiske stemningen under den “den blå timen”.  Her blir det tent tusenvis av små lys og hele markedet får en magisk blå glød.

Mye annet enn julemarkedet

De fleste puster sikkert lettet ut når alle juleinnkjøpene har blitt unnagjort for det er helt sikkert mye mas å løpe fra den ene til den andre butikken slik at alle julegavene som står på lista blir handlet inn. Dette er vel også en av grunnene til at mange etter hvert handler på nett slik at de kan sitte hjemme i fred og ro for å bestille alle gavene. Men en del av det koselige med pyntede julegater og duften av jul blir borte på den måten og derfor er det heldigvis fortsatt de fleste som får med seg Nordre gate med alle sine julelys. Gå en tur langs gaten og kjenn på julelukta i butikkene mens du nyter en kaffe eller en kakao. Blir det på et eller annet tidspunkt nødvendig å komme seg litt inn i varmen så er det kort vei til de to små kjøpesentrene i byen, Mercur senteret og Bankkvartalet.

Gateforestillinger

Imellom alle innkjøpene kan man også høre på musikk rundt om i sentrum eller få med seg gateforstillingen Tre nøtter til Askepott. Putti Plutti Pott, DDE jul og julekonsert i Nidarosdomen er noen av de musikalske innslagene man kan få med seg før jul og når snøen daler ned så blir det en fantastisk julestemning. Thomas Angells gate og Olav Trygvasons gate danner ramme om gateforstillingen og her kan publikum hjelpe Askepott med å tenne julelysene i slutten av november. Da er det klart for en av Norges koseligste julegater og massevis av butikker som åpner sine juleutstillinger samme dag som julelysene tennes.

For dem som ønsker et stort utvalg av butikker på samme sted har også mulighet for å dra til de to største kjøpesentrene i Trøndelag, Sirkus med mer enn 80 butikker på samme sted og ikke minst City Syd med flere av de store butikkene som Lefdal, Jysk og XXL. Begge er flott pyntet til jul og her er det mulig å gå innendørs og ordne juleshoppingen uten å tenke på vær og vind ute.