I Trondheim bor det knapt 200 000 mennesker, hvilket gjør den til Norges tredje største by. Nesten 30 000 av innbyggerne er studenter og det er en av grunnene til at her er et bredt og variert utbud av aktiviteter i byen. Dermed er byen det perfekte utgangspunkt for shoppingturen da man kan kombinere besøk i butikkene med en tur til en av de mange attraksjoner som Trondheim kan by på. Ta en pause fra shoppingen og få med dere Nidarosdomen midt i sentrum. Denne katedralen er et imponerende syn og med sin lange historie er den faktisk et meget populært pilegrimsmål i Europa. Av andre kulturelle innslag kan nevnes Trondheim kunstmuseum, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Rockheim som er Norges nasjonalmuseum for populærmusikk.

Alternativer når du skal finne et bosted

Det er fort gjort å bruke et par dager på en shoppingtur i Trondheim, med en kombinasjon av kultur og besøk i de mange butikkene og derfor trenger du også et sted å bo. I Trondheim og omegn er det et stort utvalg av overnattingstilbud og de finnes i alle prisklasser. Her kan du velge blant de vanlige hotellrom til private leiligheter eller vandrerhjem for den mer prisbevisste. Du kan velge blant nesten 40 ulike hoteller i Trondheim og flere av disse er med i store kjeder som Scandic, Best Western og Thon Hotels. Det er derfor det minste problem å finne et ledig rom når dere planlegger en shoppingtur til byen. Men det kan også ha sine fordeler å bo i egen leilighet og søker du etter leiligheter i Trondheim på Airbnb, så vil du få opp mer enn 60 forskjellige boliger, selvsagt litt avhengig av hvilken dato man velger.

Det finnes også flere unike overnattingssteder i Trondheim for dem som liker å bo liten utenfor selve bykjerne. Her kan man kombinere byliv med shopping og besøk på museer samtidig med at dere bor i landlige omgivelser. Det trenger ikke å ta lang tid å komme seg frem og tilbake i enten egen bil eller med offentlig transport. Vi har funnet til et par annerledes overnattingstilbud innenfor kort avstand av Trondheim sentrum:

Ersgard

Kun 10 fra Trondheim lufthavn Værnes og kort vei til sentrum finner du Ersgard. Her kan man bo i et autentisk bondegårdsmiljø og samtidig være tett på det meste. Stedet har fem soverom og disse har felles bad og toalett, akkurat som på et B&B. Det er mulig å nyte hjemmelaget mat som blir servert av vertsfamilien eller man kan leie en egen leilighet på gården hvor man kan sørge for seg selv og bo helt privat.

Nidaros Pilegrimsgård

Nidaros Pilegrimsgård ligger helt inne ved sentrum og likevel idyllisk til mellom Nidelven og Nidaros Domkirke. Gåturen inntil Trondheim sentrum kan gjøres på mindre enn fem minutter og stedet er derfor et perfekt utgangspunkt. Alle rom på Pilegrimsgården har eget bad med dusj.

Singsaker Sommerhotell

Dette hotellet er som navnet sier kun åpent om sommeren fra midten av juni til midten av august. Resten av året fungerer det som hjem for mer enn 100 studenter ved NTNU. Det ligger i flotte omgivelser i området som kalles for Singsaker og som er et rolig område med kort vei til sentrum av Trondheim. Samtidig er det innen gåavstand til Kristiansten Festning, Bakklandet og Trondheim togstasjon. Her er totalt 104 rom av forskjellig standard med plass til mellom 1 og 4 gjester på hvert rom.