Trondheim hører til blant de største byene i Norge og ligger på tredjeplass når vi ser på antall innbyggere. Her bor det knapt 200 000 mennesker i det som samtidig er en av de eldste byene i landet vårt. Byen har mye å by på for den som tar seg turen hit og heldigvis er det enkelt å reise til Trondheim fra de fleste steder, uansett om man velger egen bil, fly, båt eller tog. Det er mulig å fly til Trondheim direkte fra blant annet Oslo, Stavanger, Bergen, Bodø og Tromsø. Her ankommer man på Værnes flyplassen som ligger ca. 30 km fra byen. Her er egen togstasjon som tar deg inn til sentrum på kort tid eller man kan ta flybussen. Ønsker man å benytte seg av toget til Trondheim så er dette også mulig direkte fra Bodø eller Oslo. Kommer man fra hovedstaden er det faktisk raskere med toget enn å kjøre i egen bil og mye mer behagelig.

Litt om Trondheim

Byen menes å være ca. 1000 år gammel og skal ha blitt grunnlagt i år 997 av Olav Tryggvason. Den ble raskt et viktig handelssentrum og var derfor Norges hovedstad fra år 1030 og frem til år 1217. Men, som med mange andre byer i gamle dager var det ikke uvanlig med store branner og Trondheim ble ramt av en storbrann på 1200-tallet som nesten ødela hele byen. Den ble bygget opp på nytt og fortsatt bygget man i tre. Derfor kalles Trondheim også for trehusbyen og her finner man den lengste trehus-bebyggelsen i Norden. I dag er Trondheim en livlig by og dette skyldes blant annet de mange studentene som bor her. Faktisk er nesten en ut av seks innbyggere studenter og byen kan med rette kalles for en universitetsby. Dette gir byen liv og med mange restauranter og kafeer i sentrum er det alltid koselig å gå ut her.

Mange attraksjoner

Tatt i betraktning at Trondheim ikke er noen storby i europeisk sammenheng, så finnes det likevel mange attraksjoner her. Den største av dem alle er Nidarosdomen fra 1300 tallet. Denne imponerende katedralen er verdens nordligste gotiske katedral og det tok mer enn 230 år før den ble ferdig. Her ligger Olav den hellige begravet og denne kirken ble ansett som den viktigste i Norge i mange år. Om dere besøker kirken om sommeren, så er det mulig å gå opp i tårnet og nyte utsikten over hele sentrum. Når vi ser på andre flotte bygningsverker, så bør man også få med seg Kristiansten festning fra 1684. Festningen ble til mellom 1682-1684 etter enda en brann hadde herjet Trondheim i 1682. Det var Christian V, den danske kongen, som startet bygget for å sikre byen mot fremmede makter og ikke minst fremtidige branner.

Rockheim og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Rockheim er et av museene som man absolutt bør få med seg. Det er også kjent som Norges nasjonale museum for populærmusikk og ligger på Brattørkaia i Trondheim. Ikke så langt derfra finner vi et annet interessant museum, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, som stiller ut kunsthåndverk over tre etasjer med et sterkt fokus på samtidskunsthåndverk. For dem som er glad i natur og grønne områder, så kan Ringve Botaniske Hage varmt anbefales. Her kan man oppleve et mangfold av trær, busker og planter. Har dere egen hage så er det lett å finne inspirasjon til denne eller man kan selvsagt bare slappe av og nyte de alt det grønne og fargerike i hagen.